Do serca przez
żołądek
Przepisów kulinarnych w książkach, na stronach internetowych
mnóstwo. Ale zależy nam, by nasze – śląskie i przede wszystkim używane przez
mieszkanki Gminy Suszec, znalazły się w jednym miejscu, na SUSZECKIM BLOGU
KULINARNYM.
Z przepisów tych, łatwych w wykonaniu, z efektem zawsze
udanym (bez żadnych zakalców!), będą mogły skorzystać osoby młode (nastolatki,
kawalerowie, młode gospodynie) dopiero zaznajamiające się z tajnikami kuchni
lub szukające nowych pomysłów.
Zależy nam, by na blogu zamieszczone były przepisy:
- przede wszystkim śląskie (regionalne - z powiatu pszczyńskiego),
- zebrane i stosowane przez nasze gospodynie – mieszkanki Gminy Suszec,
- z dokładnym opisem i własnymi uwagami (wprowadzonymi zmianami?) dot. wykonania,
- najlepiej z załączonym zdjęciem wykonanej potrawy lub wypieku,
- z załączoną historią przepisu w rodzinie – rekomendacją, opisem typu „takie ciasto piekła moja babcia”, „mam od sąsiadki”, „zawsze się udaje” itp.
- przepis podpisać (imię, nazwisko) lub podać bardziej anonimowo np. „Maria z Radostowic”.
- przede wszystkim śląskie (regionalne - z powiatu pszczyńskiego),
- zebrane i stosowane przez nasze gospodynie – mieszkanki Gminy Suszec,
- z dokładnym opisem i własnymi uwagami (wprowadzonymi zmianami?) dot. wykonania,
- najlepiej z załączonym zdjęciem wykonanej potrawy lub wypieku,
- z załączoną historią przepisu w rodzinie – rekomendacją, opisem typu „takie ciasto piekła moja babcia”, „mam od sąsiadki”, „zawsze się udaje” itp.
- przepis podpisać (imię, nazwisko) lub podać bardziej anonimowo np. „Maria z Radostowic”.
W razie pytań prosimy o kontakt:
www.suszeckie-kulinaria.blogspot.com
suszeckie.kulinaria@gmail.com
gbp@suszec.pl
32 / 4488692
Zapraszamy także do odwiedzin bloga „Suszeckie Ślady
Przeszłości” [zob.: http://skarby-suszca.blogspot.com/],
którego prowadzenie zapoczątkowano w 2012 r. w ramach udziału w projekcie
Centrum Edukacji Obywatelskiej pn. „Kulturalnie i obywatelsko w Bibliotece” i
do dzisiaj działającemu dzięki zaangażowaniu młodzieży z Suszca.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz